Ebben a posztban összehasonlítjuk a munkabérekre rakódó terheket.

A vállalkozó oldaláról nézve azt mondhatjuk, hogy a vállalkozás minden alkalmazottnak fizet bért (a nettót) és azon kívül még különböző egyéb tételeket az államnak. Ezek a terhek vannak a táblázatba foglalva egy angol és egy magyar vállalkozás példáján.

Igyekeztünk, hogy a lehető legjobban összehasonlíthatóvá tenni a két oldalt, bár két teljesen más világról, más gondolkodásmódról van szó. Azért mégis látható, hogy mennyi erőforrást von el az állam a cégtől itt és ott.

Láthatja, hogy két kalkulációt csináltunk. Nem elégedtünk meg azzal, hogy felsoroljuk, hogy itt ez a tétel ennyi százalék, ott meg annyi. Konkrét példát akartunk mutatni, hogy testközelbe kerüljenek a számok.

Egy angol és egy magyar vállalkozást modellezzünk le. Az átváltásokat egy kb. árfolyamon (£1,00 = 390,00 Ft) végeztük, bár ezt csak a pontosság kedvéért …, hiszen az árfolyam amúgy sem érdekes most. A két példa csak a munkavállalónak kifizetett munkabér mértékében tér el egymástól – mindkettő a saját országában fizet be mindent, amit ott kell, tehát TB-t/NIC-et is.

Az első példában a £10.100-os éves jövedelmet vettük alapul (és annak Ft értékét), a másodikban pedig a minimálbéreket hasonlítottuk össze.

Az első példában azért hoztuk ide a £10.100-as fizetést mert a Directoroknak ennyit szoktunk javasolni (ez nem hasraütés szerint megy, oka van, hogy épp ennyi,, majd a Cégtervezés Konzultáción elmondjuk, hogy miért van ez, a minimálbéres kalkuláció meg azért jó, mert testhez áll a hétköznapi valóság talaján.  😉

További bevezető helyett íme az első kalkuláció (a magyar számok a 2014-es, az angolok pedig a 2014/15-ös adóévben érvényesek):